Utazás

A 10 legtöbbet posztolt látványosság- mit nézzünk meg élőben?

Világszerte látványosságok milliói várják azokat, akik szeretnék felfedezni a legszebb tájakat, a leglátványosabb épületeket, vagy valamelyik turisztikailag frekventált városban töltenék szabadidejüket. Mindenki más és más igényekkel indul neki az úti cél keresésének. Vannak, akik kifejezetten a nyüzsgő nagyvárosokat és a turisták által favorizált nevezetességeket részesítik előnyben.

Mások a csendes pihenés és a természet szerelmesei, akiktől nem áll távol egy több száz kilométeres kerékpártúra, vagy valamelyik nemzeti park napokon át történő bejárása sem. Látványosságok Európában és a tengerentúlon is akadnak bőven, a hajóutak és a távol-keleti utazások pedig napjainkban minden korábbinál népszerűbbek, már csak az elérhető árak apropóján is. A lista készítésében a statravel.hu volt segítségünkre.

látványosság
látványosság

Látványosságok a világhálón

Mai, internet uralta világunkban elég csak néhányat kattintani, és mindent megtudhatunk az országok nevezetességeiről, azok történelméről, vagy beleáshatjuk magunkat az egy-egy régió által kínált programok sorába. A legnépszerűbb közösségi portálok ma már szezontól függetlenül zsúfolásig tele vannak az ismerősök által feltett képekkel, s ki az egyiptomi piramisok, ki pedig a francia tengerpart előtt pózol. Vegyük most sorra a statravel.hu segítségével az idegenforgalmi látványosságok közül azt a tízet, amelyet a leggyakrabban posztolnak a turisták az Instagramon!

1. Disneyland, játszótér kicsiknek-nagyoknak

A filmekből már jól ismert Disneyland semmi mással össze nem téveszthető képe gyakran köszön vissza a posztokból. Ugyan talán már-már lerágott csontnak számíthat, de népszerűsége mégsem veszített semmit a korábbi évekhez képest.

2. Látványosságok Franciaországban

Ha sorra vennénk azokat az épületeket, amelyek Franciaországról elsősorban eszünkbe jutnak, akkor az Eiffel torony biztosan vezető helyet foglalna el. Fotózhatjuk lentről a körülötte elterülő parkkal, vagy fel is mehetünk rá, és fentről készíthetjük el az év fényképét.

3. Walt Disney World, a családosok célpontja

Elsősorban a gyermekkel utazók részesítik előnyben az orlandoi látványosságot, ami méretében valóban lenyűgöző. Az már más kérdés, hogy a giccs és az elcsépelt rajzfilmhősök nem feltétlen kedveltek minden korosztály körében.

4. Miami híres strandja

Aki a területen jár, az semmiképpen ne hagyja ki a South Beach híres képét. A forró homokban sütkérezhetünk, megmártózhatunk a vízben, s mindez mellé a környék páratlan látványa a híres tornyokkal társul.

5. Történelmi látványosságok: Berlini fal

Az Európában utazó történelemrajongók kedvelt célpontja a Berlini fal, mely ugyan ma már egészen más képét mutatja, mint egykoron, de mégis őriz egy darabka történelmet, s ez a németországi látványosságok között igenis előkelő helyet foglal el.

6. Las Vegas, a bűn városa

Nem csak a szerencsejátékok iránt érdeklődők keresik fel szívesen Las Vegast, hanem mindazok, akik a pezsgő éjszakai élet, a bárok, a látványos show-műsorok világában érzik igazán elemükben magukat. Kétségtelen, hogy egy vegasi őrült éjszakán készült fényképpel valóban levehetjük ismerőseinket a lábukról.

7. A londoni Big Ben

Munkavállalás vagy hosszú hétvége? London minden tekintetben tökéletes választásnak bizonyul. A filmekből is gyakran visszaköszönő Big Ben mellett rengeteg látványossággal rendelkezik a város, melyek felfedezésére akár egy hét sem lehet elég.

8. Times Square, New York nyüzsgő területe

Az amerikai látványosságok száma tulajdonképpen felsorolhatatlan. Ha azonban csak néhányat említhetnénk meg, melyeket minden New Yorkba érkezőnek látnia kell, akkor a Times Square biztosan közöttük lenne. A fényárban úszó utcakép az egyik leggyakoribb háttér a netes posztokon.

9. Kultúra és történelem együtt: Notre Dame

Párizs nem csak a szerelmesek városa, hanem minden történelem és kultúra iránt elkötelezett ember bakancslistájának része. A Notre Dame monumentális méreteivel és lélegzetelállító kialakításával az európai látványosságok egyik legnépszerűbbike.

10. Octoberfest, ahol mindig folyik a sör

A müncheni Octoberfest tradicionális jellege, a hatalmas korsók és finom sörök fellelő helye, ahol sok magyar is rendszeresen megfordul. A haverokkal készült vidám képek szintén gyakran felkerülnek a netre, hirdetve ezzel a müncheni program kiváló hangulatát és a kinti látványosságok népszerűségét.

Szóljon hozzá!