Divat és Szépségápolás

Ápold Jól a Bőröd és Fiatalos Leszel

Az Egyesült Államokban a Purdue Egyetemen végzett kutatások megadják a választ erre a kérdésre. Felfedezték, hogy a bőr mélyrétegeiben egy rejtett szabadgyök generátor található, ami folyton újabb és újabb szabadgyököket, elég súlyos öregítő tényezőket termel. A szabadgyökök sejtjeinket károsítják és ezt nem csak egészségünk, hanem szépségünk romlásában is felfedezhetjük.

A szabadgyökök kétféle irányból támadhatnak mindet. Először a külső hatások a napsugárzás és a rengeteg szennyező anyag miatt termelődő ellenségekkel kell számolnunk, de rosszabb, hogy a belső folyamataink által keletkezett szabadgyökök termelődését, mennyiségét génjeink szabályozzák.

Te mivel véded a bőröd?

Ezeket a szabadgyököket kell tehát minél több antioxidánssal kivédeni és ezeket olyan mélyre juttatni a bőrben is amilyenre csak lehet. Nem mindegy azonban milyen kozmetikumokat választunk. Kellene tudnunk valóban azok a hatóanyagok és olyan formában valóban hatásos módon vannak-e jelen a készítményben, illetve hogy az adott termék milyen bázisra épül. Léteznek kőolaj illetve vízbázisú készítmények.

A probléma ezzel az, hogy a kozmetikumok 98%-a kőolajból készül, ami tulajdonképpen eltömíti a pórusokat és csak még több szennyező anyagot juttat a bőrbe. A világ kozmetikumainak 2%-a viszont vízbázisú így könnyen tudja táplálni sejtjeinket, amik szintén vízből tevődnek össze. A szép fiatalos megjelenés első lépése tehát a bőrápolás megfelelő módja, amit a ritka ámde legjobb minőségű kozmetikumokkal tudsz könnyedén elérni! 

Szóljon hozzá!