Receptek

Babos Csirkecomb Recept

Hozzávalók:

8 db felső csirkecomb

1 hagyma

3 sárgarépa

2 zellerszár

40 dkg konzerv fehérbab

1 ek. kakukkfű

1 cs.petrezselyem

1 babérlevél

2 ek. olaj

só, bors

5 dl húsleves

Elkészítés:

A csirkecombokat csontozzuk ki és a húst vágjuk kicsi darabokra. A zöldségeket tisztítsuk meg vágjuk kockára. Az olajat hevítsük fel és pirítsuk meg rajta a húst ízesítsük sóval, borssal. A csirkehús nagyon hamar megpirul, ekkor adjuk hozzá a zöldségeket –kivéve a babot- és pároljuk így néhány percig. Most jöhetnek a zöld fűszerek és a húsleves. Ebben egy fedő alatt főzzük puhára a ragut. Amikor már majdnem minden puha az edényben – tehát kb. az utolsó 5 percben- adjuk hozzá a babot. Ha kész van tálaljuk melegen meghintve egy kis friss petrezselyemmel.

Szóljon hozzá!