Online

Ezért használják sokan a Citromail.hu levelező rendszerét

A Citromail.hu internetes e-mail szolgáltatása 2004-ben indult. A magyar nyelvű online levelező szolgáltatást a Sanoma Budapest Zrt birtokolja és a V.I.P. Solution Kft. üzemelteti. A G-mail és a Freemail mellett az egyik legkedveltebb hazai e-mail szolgáltató rendszer.

A nemrégiben megújult rendszerről általános, publikus statisztikai adatok nem állnak sajnos rendelkezésre, de a tulajdonosok 2011-ben úgy nyilatkoztak, hogy több mint 2 millió postafiókot kezelnek és naponta átlagosan 425.000 egyéni látogatójuk van.

A Citromail.hu tökéletesen használható másodlagos e-mail címként is, de sokan a megunt korábbi postafiókjukat váltották le, erre a modernebb kinézetű, karakteres levelezőre.

Citromail-el 1 Gigabytes óriás file is küldhető

A Citromail regisztrált tagjai számára 2 Gigabyte tárhelyet biztosít a levelek tárolására és képes kezelni az óriás mellékleteket is. Így akár 1 Gigabyte-os óriásfájl is küldhető vele. Levelező alapvető szolgáltatásait kiegészíti egy minőségi vírusellenőrző algoritmus és egy SPAM felismerő rendszer is.

Korábban elérhető volt az oldal wap-os verziója, amit régebbi telefonokon és PDA-kon lehetett megtekinteni, ma már – alkalmazkodva a mai technológiákhoz – a Citromail.hu is rendelkezik saját Androidos és iOS-es alkalmazásokkal.

Csatlakozás a Citromail.hu rendszeréhez

Még mindig megéri csatlakozni ahhoz a több mint 2 millió regisztrált tag népes táborába, akik már most is naponta igénybe veszik a levelezőrendszer adta számtalan lehetőséget. Manapság már akár pár perc alatt is csatlakozhatunk a portálhoz, hiszen Facebook regisztrációs lehetősége, egy gombnyomásos csatlakozást tesz lehetővé.

Aki nem rendelkezik fiókkal a legnagyobb közösségi oldalon, azok számára a hagyományos regisztrációs lehetőség biztosít csatlakozási lehetőséget.
A regisztrációhoz először ki kell választanunk egy saját e-mail címet – ami nem is olyan egyszerű, hiszen már több mint 2 millió egyedi e-mail cím létezik. Az e-mail címünk a felhasználónevünkből alakul ki. Például így fog kinézni a saját e-mail címünk: minta.janos@citromail.hu

Egyéb adatok megadása is fontos

Ehhez persze a leendő e-mail címünkön kívül még meg kell adnunk pár adatot. Például a fiókunkba való bejelentkezéshez szükséges jelszót. Ezenkívül opcionálisan egy alternatív e-mail címet is megadhatunk, ha más szolgáltatónál is van már fiókunk, de ez nem kötelező.

A Vezetéknél, Keresztnév, Nem, Ország, Irányítószám, Város, Születési év és az Iskolai végzettség azonban kötelező eleme a regisztrációs űrlapnak. A statisztikai adatokat segítő opciók megválaszolásával és az adatvédelmi irányelvek elfogadásával végül néhány perc alatt saját citromail-es fiókot szerezhetünk.

Extrák a  Citromail.hu funkciói között

Az IP címet is ellenőrizni képes bejelentkezés után egy szemet gyönyörködtető kezelőfelületre jutunk. A letisztult felület mögött számtalan funkció segíti a levelezésünket, melyek személyre szabását a Beállítások alatt tudjuk módosítani. A Beállításoknál személyes adatainkat, hírlevél feliratkozásunkat és a rendszer alapvető beállításait tudjuk módosítani.

A bal oldalon lévő sávban a tárhelyünkre és a bejelentkezéseinkre vonatkozó adatok jelennek meg legalul a kilépés gomb közelében. Legfelül a Levélírás funkció helyezkedik el, ahol új levél írását kezdeményezhetjük. Az alatta elhelyezkedő

Beérkezett menüpont az érkezett levelek számát is mutatja, rá kattintva megjeleníthetjük az összes olvasatlan és olvasott e-mailünket. Alatta külön válogatva a promóciós és közösségi levelek találhatóak, majd a még el nem küldött piszkozat levelek és az elküldött elemek.

A Citromail mobilról is elérhető!

A Citromail.hu kezeli a mappákat, a kiemeléseket és az óriás fájlokat is. Külön címjegyzékében felvehetünk saját kapcsolati elemeket, akiket bármikor elérhetünk a rendszer segítségével. A beépített SPAM szűrő, külön helyre gyűjti az átverés és csalás gyanús leveleket, melyeket a többi, nem fontos levéllel együtt bármikor a kukába helyezhetünk. A Citromail-en külön szabályokat és szűrőket is létrehozhatunk, valamint egyedi megjelenést is beállíthatunk a levelezőnknek. Külön kiemeléseket és rendezéseket is kezel.

A fejlesztők ügyeltek rá, hogy a mobilitást megőrizve, saját mobiltelefonos alkalmazáson keresztül is elérhető legyen a szolgáltatás. Így a Citromail saját appal rendelkezik mind a Google Play áruházban mind pedig az Apple App Store-jában. Az alkalmazások azonnal jelzik, ha új üzenetet kaptunk és gyorsan írhatunk is bárkinek a mobil eszközünk segítségével.

Az állandó fejlesztéseken túl a Citromail.hu követi a legújabb trendeket és webes megoldásokat is, így mindig aktuális tud maradni és ennek köszönheti a mai napig töretlen népszerűségét!

Szóljon hozzá!