Fogyókúra és Diéta

Építsd Fel Egyéni Diétádat és Fogyj Éhezés Nélkül!

Egyéni FogyókúraA fogyókúra nem könnyű dolog és sokan ott buknak el rajta, hogy egy sablonmódszert akarnak alkalmazni. Ez azért nem működik, mert nem vagyunk egyformák, így természetesen nem is kell azonos módszerrel lefogynunk.

Halaszd holnapra!

Ha eddig kifogásként használtad, a  „majd holnap elkezdem” mondatot, most értelmezd alapszabályként! Az elején tényleg nem kell elkezdened a diétát, csak annyi a feladatod, hogy figyeld meg önmagad! Írd fel miket eszel vagy iszol egy teljes nap alatt, majd lefekvés előtt számold össze, körülbelül mennyi az a kalória amit ezen a napon elfogyasztottál.  Ez a szám lesz a kiindulópont. Az, hogy milyen nehéz dolgod lesz attól függ milyen nagy a számod. A fogyókúra lényege ugyanis, hogy lecsökkentsük ezt a számot napi 1300-ra. A feladat, hogy ezt az eredményt fokozatosan érd el! Ha naponta 200-300 kalóriával csökkented az adagod nem fogod nyűgnek érezni a fogyókúrát! 

A legfontosabb a fokozatosság mellett, hogy változatos étrendet állíts össze! Mindegy mi az csak mindenből legyen benne – rost, fehérje, szénhidrát és zsír is! Ha pedig elérted az 1300-as határt tartsd szinten ezt a kalória bevitelt és formáld a tested némi mozgással! 

Szóljon hozzá!