Egészség

Gyomorpanaszok Kezelése a Dőzsölés Után

A roskadozó karácsonyi asztal, a különféle húsok és desszertek hada állandó fogyasztásra készteti az embereket, mintha máskor egész évben nem ennénk, nem is értem… Mindenesetre, ha túlléptük a több, mint elég mennyiségi határt gyomrunkat elég nagy terhelésnek tettük ki és ezt jelzi is.

Gyomorproblémák

Az emésztőrendszer túlterheltsége megmutatkozhat akár gyomorrontásban, akár hasmenésben is, de vannak ennél fájdalmasabb panaszok is.  A gyomorégés, gyomorfájás, hányinger mellett elég kellemetlen tünetekkel jár a székrekedés és a puffadás is.  Érthető, ha ezektől mihamarabb meg akarunk szabadulni és helyre akarjuk hozni megterhelt gyomrunk állapotát. 

Koplalás szükséges!

Mint ahogy szinte minden szervünkkel vagy testrészünkkel, amit túlterhelünk ugyanúgy kell eljárni, a gyomrunkkal is – pihentetni kell. Ha túl akarunk lenni a betegségek ne együnk semmit! A koplalás alatt egy-egy csésze gyógyteát elfogyaszthatunk, ami enyhíti a panaszokat, minden gyógynövény teája orvosság valamely bajra! Hányingerre gyömbér, citromfű; puffadásra ánizs, citromfű borsmenta, köménymag, ezerjófű; székrekedés esetén lenmag, szilva, barack; gyomorfájáskor kamilla, édeskömény, borsmenta, édesgyökér; gyomorégés esetén pedig citromfű, édeskömény és fehér akác tea ízesítetlen kortyolgatása tesz jót.

Tényleg ne együnk, hagyjuk regenerálódni a gyomrunkat! Már csak akkor nyúljunk ételhez, ha tényleg nagyon éhesek vagyunk akkor is valami könnyű legyen az például babapiskóta, háztartási keksz, krumplipüré, rántott leves. Ahogy jobban vagyunk bővíthetjük az ételek választékát!

Szóljon hozzá!