Egészség

Hogyan segít a méhpempő a méregtelenítésben?

Testünk számos figyelmeztető jelzést küld, amikor állapotát, működését károsan befolyásolják a szervezetünkbe került méreganyagok, az ipari méretekben előállított élelmiszerekben található adalékanyagok, tartósítószerek, a vizekben található szennyeződések, nem beszélve a levegőből bekerülő veszélyes anyagokról. De ártalmas szokásaink is, mint a dohányzás, a túlevés, az alkoholfogyasztás mind-mind megterhelik szervezetünket, és ezzel együtt felborítják szervezetünk egyensúlyát.

Méhpempő a méregtelenítésben

Amikor meg szeretnénk szabadulni súlyfeleslegünktől, egyúttal érdemes figyelmet fordítanunk a méregtelenítésre is, hogy célunkat minél hatékonyabban tudjuk elérni. A súlyvesztés önmagában még nem feltétlenül javít alapvetően testünk állapotán, sokkal alaposabb, és összetettebb hatást érhetünk el, ha méregtelenítéssel kapcsoljuk össze fogyókúránkat.
A méregtelenítésben használható egyik legátütőbb erejű szer a tiszta méhpempő. Ez egy olyan természetes anyag, amelyet már több ezer évvel ezelőtt az egyiptomi, a görög és az inka kultúra is előszeretettel használt, mint kozmetikai és/vagy egészségmegőrző szert. Az elmúlt évszázadban a nyugati kultúra tudományos érdeklődésének is előterébe került, és számos kutatást, vizsgálatot végeztek vele.

Méregteleníts méhpempővel!

Az eredmények és az évszázados tapasztalatok azt mutatják, hogy a méhpempő egy olyan szuper táplálék, amely testünk sejtjeinek működését támogatva, egy erős méregtelenítési folyamatot indít el, amelynek eredményeképpen szervezetünk megújul. Gazdag összetételében helyt kapnak az értékes fehérjék, aminosavak, cukrok, vitaminok, köztük az öregedés gátló, és stressz ellenes hatásáról ismert B5 vitamin, emellett a többi B-vitamin is megtalálható benne. A természetes formában és nem szintetikus módon előállított vitaminokat szervezetünk könnyebben hasznosítja, tehát többet profitál belőle.
A tiszta méhpempő különleges állagú, sárgás színű, meglehetősen fanyar, csípős ízű anyag, amely egyáltalán nem hasonlít a mézre, pedig a méhek termelik. Mielőtt el kezdenénk szedni, ajánlott kiderítenünk, hogy nem vagyunk-e allergiásak a méhkaptár termékeire. Adagolásáról általánosságban az mondható el, hogy egy átlagos 70 kg-os súlyú személynek napi 1-5 grammot ajánlott fogyasztani belőle, amit hűtőben tudunk biztonságosan tárolni, hogy értékes alkotóelemei ne sérüljenek. 

Szóljon hozzá!