Divat és Szépségápolás

Nyári körmök: ez a divat 2017-ben!

Az ápolt kezek kiemelt jelentőséggel bírnak a vonzó megjelenést illetően, és ehhez az igényes nyári körmök kialakítása is hozzájárulhat. A meleg hónapokban lekerülnek rólunk a ruhák, és gyakran csak egy bikiniben hódolunk a víz és a napfürdőzés élményének.

A személyiséghez, vagy éppen fürdőruhához passzoló nyári körmök öltöztetnek és gondoskodnak arról, hogy nőiesen érezhessük magunkat. Cikkünkben most azoknak igyekszünk segíteni, akik nem tudják, milyen színek, minták és formák mellett döntsenek.

Mű vagy saját?

A műköröm pártiak valószínűleg a nyári időszakban sem mondanak le annak viseléséről, ám a hosszúságot mindenképpen érdemes a várható tevékenység jellegének megfelelően megválasztani. Míg az esti medencés buli alkalmával kétségkívül jól mutatnak a hosszú körmök, addig a strandolás, vagy a munka mellé nem biztos, hogy ezek bizonyulna a leginkább praktikusnak.

Tény az is, hogy a trendek egyértelműen a természetesség irányába mutatnak, legalábbis ami a nyári körmök hosszúságát illeti. Akkor se keseredjünk azonban el, ha nem szívesen viselünk műkörmöt, hiszen ma már olyan gél lakkok közül válogathatunk, melyek hosszú időn keresztül kifogástalan állapotban maradnak, és még a mosogatás megpróbáltatásait is jól bírják.

Nőiesen izgalmas nyári körmök

A 2017-es divat köröm téren rendkívül sokszínű, méghozzá a szó legszorosabb értelmében is. A nőies finomság egyfajta erotikus izgalommal társul, ugyanis a színek és a minták leginkább fehérneműs fiókjainkat idézik. A babarózsaszín és a fekete biztosan nyerő páros, apró kövekkel dekorálva pedig egészen dögös hatás érhető el. A rózsaszín egyébként fekete csipkemintával is nagyon divatos, s tulajdonképpen bármely alkalomra megállja a helyét.

Színes nyári körmök

Az élénksárga színek mellett a geometriai mintákkal ellátott sötét árnyalatok is jó választásnak bizonyulnak. A geometriai mintákat és a rózsaszínes árnyalatot akár kombinálhatjuk is egy kézen belül, de a tengerészek világát idéző csíkos, a rózsaszín, és a kagylómintát kövekkel társító fajták is jól megférnek akár egyetlen manikűrben. A fehér és a vörös soha nem mennek ki a divatból, mindössze a rájuk elhelyezett mintákkal variálhatunk és tehetjük az aktuális manikűrt trendivé.

Fókuszban az egészség

Legyen szó bármilyen nyári körmök kialakításáról, az egészség mellett nem mehetünk el. Hiába a stílusos műkörmök, ha azokat esetleg nem bírja a saját köröm, vagy a lenövés igencsak ápolatlan jelenségével találkozhatunk. Ha nem engedhetjük meg magunknak, hogy rendszeresen járjunk körmöshöz, vagy nem fog beleférni az időnkbe, akkor inkább döntsünk a természetes megoldások mellett. Kevés csúnyább látvány létezik, mint a lenőtt műköröm, vagy a lepattogzott körömlakk.

Ha túrázni indulunk, vagy hosszú nyaralást tervezünk, akkor nem biztos, hogy a műköröm lesz a legjobb választás. Ma már nem csak a profi által kialakított nyári körmök bizonyulnak trendinek, hanem a természetesség is hasonlóképp menő. A francia manikűr soha nem megy ki a divatból, de akár otthoni használatra is beszerezhetünk körmös szettet UV-lámpával és minden szükséges géllel, zselével együtt.

Érdemes szem előtt tartani az, hogy csak az egészséges körmök lehetnek szépek, s ha a lakkozás mellett döntünk, akkor célszerű az ápoltságot a fókuszba helyezni. Az ízlésünknek, személyiségünknek és az elfoglaltság jellegének megfelelően megválasztott nyári körmök egyfajta kiegészítőként járulnak hozzá ahhoz, hogy megjelenésünk tökéletessé varázsolható legyen.

Szóljon hozzá!