Otthon

Nyáron többet használjuk a mosógépet?

A mosógép ma már minden háztartás elmaradhatatlan részét képezi. Akár egy kétszemélyes család esetében is tetemes mennyiségű szennyes ruhával kell megküzdeni, s a helyzet csak tovább romlik akkor, ha új kis jövevény érkezik. A mindig tiszta és illatos ruhaneműk hozzájárulnak a jó közérzethez és persze a vonzó megjelenéshez.

mosógép
mosógép

Míg télen egy pulóvert akár három-négyszer is felveszünk, addig a nyáron sokkal gyakrabban cseréljük ruháinkat és a szennyes tartó is gyakran zsúfolásig tele. Nem kérdés tehát, hogy a megfelelő minőségben funkcionáló mosógép nélkülözhetetlen minden háztartásban.

Keresletnövekedés nyáron

A bestbyte.hu tapasztalatai azt mutatják, hogy a nyári időszakban rendszerint többen érdeklődnek a mosógép típusok iránt. Ez főként arra vezethető vissza, hogy ilyenkor a háziasszonyok többet mosnak, s így jó eséllyel derül fény a korábbiakban használt mosógép meghibásodásaira.

A szerelők gyakran azt javasolják a tulajdonosnak, hogy inkább válasszák a cserét, mert azzal olcsóbban kijöhetnek. Ugyan egyes esetekben a javítás is megoldás lehet, de ha már hosszú évek óta áll a család szolgálatában a mosógép, akkor könnyen lehet, a vadonatúj készülék valóban jobb választás lehet.

Izzasztó nappalok és forró éjszakák

Az elmúlt évek nyarai egyértelműen alátámasztják, hogy a harminc fok környéki hőmérséklet ma már ritkaságnak számít. Amint e fölé kúszik a hőmérő higanyszála, végezzünk bármilyen tevékenységet is, az izzadás és a vele járó kellemetlenségek biztosan nem maradnak el. Izzadásgátlók és gyakori tusolás ide vagy oda, a használt ruháknak muszáj a szennyesben landolnia. A szabadban játszó gyerekek ruhái, a strandolás után felhalmozódott törölközők mind azt indokolják, hogy kifogástalanul funkcionáló mosógép álljon rendelkezésünkre.

A vízkő gyakori problémát okoz, ám ellene a megfelelő készítményekkel könnyedén védekezhetünk. Az egyes alkatrészek meghibásodása már komolyabb probléma, hiszen a cserével járó kiadások sokszor nem állnak meg tízezer forintnál. Ma már 60 ezer forint környékén is beszerezhetünk egy új mosógépet, ráadásul, ha a megfelelő energiaosztályba tartozó készülék mellett döntünk, akkor további, jelentős kedvezményeket is magunkénak tudhatunk. Felejtse el a koszos, átizzadt ruhákat, és használja naponta akár több órán keresztül új, megbízható mosógépét!

Praktikus darabok a tisztaság szolgálatában

A mosógép vásárlása során gyakran felmerül az igény, hogy a lehető legkisebb helyet foglaló készülékek közül válogathassunk. Ezt ne más indokolja, mint a sokszor szűkösre szabott fürdőszobák. Ugyan egyfajta megoldást kínál az is, ha a konyhában helyeznénk el a készüléket, és nagyon sokan már kifejezetten ennek megfelelően alakítják ki a beépített konyhát, de ezt nem mindenki engedheti meg magának.

Ma már az elöltöltős mosógépek között is számtalan olyan típus megtalálható, amelyek keskeny kivitellel állnak rendelkezésre. Érdemes a márkát is alaposan szemügyre venni, hiszen az ismert, már bizonyított fajtákhoz alkatrészt is könnyebben lehet találni egy esetleges meghibásodás esetén. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a legnagyobb márkák képviselői hosszú éveken át kifogástalan állapotban állnak majd rendelkezésre.

Az internetes vásárlás akkor is remek lehetőséget kínál, ha új mosógépünket szeretnénk olcsón és gyorsan beszerezni. Figyeljünk a kiszállítás módjára és határidejére is, hiszen ezek sem elhanyagolható tényezők akkor, ha a világhálón keresztül történő vásárlást részesítenénk előnyben.

Mentés

Szóljon hozzá!