Egészség

Pikkelysömör: mit tegyünk, ha már megjelent a bőrünkön?

A vonzó megjelenés elképzelhetetlen akkor, ha olyan bőrbetegségekkel küzdünk, mint például a sokakat érintő pikkelysömör. A legnagyobb gond az a problémával, hogy az egészségtelen életmód, vagy akár a stresszes mindennapok hatására a tünetek kiújulhatnak és akár hosszú időn keresztül megkeseríthetik életünket.

Jó hír azonban, hogy létezik olyan megoldás, mely segíthet a tünetek enyhítésében és a bőr egészségének megóvásában. A Hillvital.hu pikkelysömör kapcsán is azt javasolja az érintetteknek, hogy tegyenek egy próbát a fájdalomcsillapítás terén már bizonyított természetes hatóanyagokkal. A gyógyfüveket tartalmazó Mesterbalzsam mellett az is nagyon fontos, hogy odafigyeljünk az egészséges életmódra és a mindennapi bőrápolásra.

Pikkelysömör
Pikkelysömör

Hidratálás nap mint nap

Legyen szó akár a nyári nap melegéről, a strandolás által igénybe vett bőrről, akár a tusolás során alkalmazott tisztálkodó szerekről, a hidratálásra célszerű kiemelt figyelmet fordítani. Mint ahogyan a használt tusfürdőket is érdemes körültekintően megválasztani, úgy a testápolók és testvajak minősége sem elhanyagolható. Akár az online rendelés kényelmét is kihasználhatjuk annak érdekében, hogy valóban kiváló minőségű alapanyagokat szerezhessünk be a szép és főleg egészséges bőr szolgálatában.

Az életmódváltás hosszú távú segítséget jelenthet

Nem lehet elégszer hangsúlyozni az egészséges életmód fontosságát. „Az vagy, amit megeszel” – szokták mondani, és ez ténylegesen így is van. A finomított szénhidrátot és cukrot tartalmazó ételek sem a testsúlynak, sem a szervezet általános állapotának nem tesznek jót. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy le kellene mondani az édesítésről, a tésztás ételekről vagy a sűrítésről, ugyanis az alapanyagok remekül kiválthatóak minden szempontból egészségesekkel. A megfelelő forrásból bevitt szénhidrátok, zsírok és fehérjék mellett a mikrotápanyagok is figyelmet érdemelnek. A jó minőségű étrend-kiegészítőkkel nem csak immunrendszerünket erősíthetjük, de hozzájárulhatunk a jobb stressz kezeléshez is. Ez utóbbi szintén szerepet játszik ugyanis a pikkelysömör kialakulásában, fellángolásában.

Az elhízás, mint kockázati tényező

A súlyfelesleggel küzdők rendszerint többféle megbetegedéssel találhatják szembe magukat. A magas vérnyomás, a cukorbetegség, a magas koleszterinszint, az ízületi problémák és az akár nagy bőrfelületet érintő pikkelysömör kapcsán is kockázati tényezőként tartható számon az elhízás. A korábbiakban említett életmódváltás tehát mind esztétikai, mint egészségügyi okok miatt nagyon lényeges.

Stressz, mint kiváltó ok

Kevesen tudják, de a pikkelysömör kialakulásában szerepet játszik a feszültség és a feldolgozatlan stressz. A pszichoszomatikus megbetegedéseken túl a bőrproblémák is gyakoriak azok körében, akik mindennapjaikban feszültséggel vannak tele és nehezen dolgozzák fel a stresszt. Érdemes tehát az életmódváltás részeként olyan mozgásformákat, elfoglaltságokat találni, amelyek hozzájárulnak a harmonikus, kiegyensúlyozott lelki élethez.

Természetes hatóanyagok mellékhatások nélkül

A leggyakoribb bőrbetegségek kapcsán sokan szembesülnek azzal, hogy a receptre kapható készítmények sajnos nem alkalmazhatóak hosszú távon. Ilyenkor érdemes az olyan balzsamokat előnyben részesíteni, melyek egyszerre hidratálnak és értékes hatóanyagaikkal csillapítják a kínzó viszketést. E panasz sajnos gyakran megnehezíti a gyógyulást, ugyanis a vakarással csak tovább súlyosbodik az állapot. A pikkelysömör kezelése terén is jó döntés lehet a Gyógyfüves Mesterbalzsam, ami egyébként ízületi panaszok és derékfájás esetén is bizonyított már.

Szóljon hozzá!