Receptek

Pulykafalatok Gyömbéres Réparaguval Recept

Gyömbéres Réparagu Pulykacsíkokkal

Hozzávalók:

40 dkg pulykamellfilé

4 sárgarépa

1 dl zöldségleves

2 evőkanál olaj

1 evőkanál cukor

1 csokor petrezselyem

1 kisebb zellergumó

őrölt gyömbérpor

olaj a sütéshez

só, bors, liszt

Elkészítése:

Vékony csíkokra szeleteljük a megtisztított pulykamell filét, majd sóval,borssal és egy kevés liszttel meghintjük. A serpenyőben megforrósított kevés olajon hirtelen ropogósra sütjük a pulykacsíkokat. Ezután elkészítjük a ragut. A sárgarépát karikákra, a zeller gumót kockákra aprózzuk. Egy evőkanál olajon karamellizáljuk a szintén egy evőkanál cukrot és adjuk hozzá ehhez a répát és a zellert. Miután kicsit megfuttattuk a cukron a zöldségeket ráöntjük az 1 dl zöldséglevet és így gyakran kavargatva pároljuk. Közben sóval, gyömbérrel ízesítjük. 

Tálaláskor először a zöldségragut tegyük a tányérra, arra a pulykacsíkokat, a tetejét pedig szórjuk meg friss petrezselyemzölddel. Így lesz teljes és gusztusos a kép!

Szóljon hozzá!