Receptek

Répaleves Recept

Egy tányér répalevesHozzávalók:

2 vöröshagyma

1 cikk fokhagyma

0,5 kg répa

1 alma

1 tojássárgája

1 zsírszegény kefir

0,5 l zöldségleves

teljes kiőrlésű liszt

chil

vaj

Elkészítés:

Aprítsuk fel a hagymákat, zúzzuk össze a fokhagymát, vágjuk karikára a répákat és kockázzuk fel az almát. Miután megvagyunk az előkészületekkel, egy kevés vajon pirítsuk meg a hagymákat, majd adjuk hozzá a répát és az almát is. Pároljuk egy darabig így a zöldségeket, aztán szórjuk meg a rozsliszttel. Kb egy maroknyi elég is lesz.

Ezután engedjük fel az egészet a zöldséglevessel. Főzzük így 20 percig, sózzuk és az pépesítsük kézi turmixgéppel a levest.

Ahhoz, hogy igazán finom legyen a kefirben keverjük el a tojássárgáját és ezt a mixet adjuk hozzá a leveshez. Vigyázat! Ha túl forró a leves könnyen becsómósítja a hozzá adott hideg kefir.

Amikor már az egész elkészítési folyamaton végigmentünk, jöhet a koronázás azaz a chili. Ha ezzel az erős fűszerrel megszórjuk a levest, csak fokozzuk a zsírégető hatást!

Szóljon hozzá!