Receptek

Salátavariációk Nyárra

SalátaNyáron a fogyókúrázók és a vegetáriánusok is lubickolhatnak az élvezetekben, mivel ekkor terem a legtöbb gyümölcs és zöldség! Most az ezekből elkészíthető legfinomabb salátákat próbálhatod ki!A fitnesszsaláta a hagymakedvelőknek, nyárisaláta az egyszerűség kedvelőinek, az egzotikus saláta pedig az ínyeceknek ajánlott!

Fitnesz saláta

Hozzávalók:

3 zöldpaprika
1 csomag piros retek
50 dkg paradicsom
fél szál kígyóuborka
2 lilahagymafél
fél csokor metélőhagyma
2 evőkanál olívaolaj
1 nagy citrom leve
1 mokkáskanál porcukor
petrezselyem
só, bors

Elkészítés:

A hagymákat és a zöldségeket tisztítsuk meg és aprítsuk össze. A hagymákat próbáljuk minál apróbbra, a többi zöldség viszont lehet kiskocka méretű. Az összedarabol zöldségeket rakjuk egy közös tálba és sózzuk meg. Hagyjuk állni kb. 10 percig, ezzel rásegítünk, hogy az ízek kijöjjenek. A citromot facsarjuk ki – ezzel valódi C-vitaminhoz jutunk- keverjük el a fűszerekkel, cukorral és az olajjal. Ezzel öntsük nyakon a zöldségeket és kész is a saláta.

Nyári saláta

Hozzávalók:

1 kígyóuborka
4 paradicsom
1 paradicsompaprika
1 fej vöröshagyma
1 fej saláta
borecet
köménymag
 só, bors

Elkészítés:

A zöldségeket alaposan megtisztítjuk, majd apróra vágjuk. A salátát összetépkedjük. Egy tálban alaposan összekeverjük, egy kis köménymaggal megszórjuk – ez megadja majd a különleges ízért, a borecet pedig segít, hogy összeérjenek az ízek. Hűtőben egy-két órát hagyjuk állni.

Egzotikus Saláta

Hozzávalók:

20 dkg garnélarák (konzerv)
3 nagy kivi
1 papaya
1 piros húsú paprika
25 dkg spenót vagy bármilyen saláta
1 teáskanál őrölt gyömbér
2 evőkanál szójaszósz
3 evőkanál citromlé
1 ek. cukor

Elkészítés:

A kiviket meghámozzuk és gusztusos karikákra vágjuk. A Spenótot vagy salátát apró darabokra tépkedjük, a papaját és a paprikát ketté vágjuk, kimagozzuk és feldaraboljuk.
Keverd össze a paprikát, papayát és a kivit. A citromlevet, szójaszószt, cukort és a gyömbért keverd el egy öntetté és önts rá kivis mixre. Ezt az egészet pedig a spenótra, majd koronázd meg a rákokkal! A rákokkal egyébként semmi tennivalód nincs, ha konzervként veszed csak szűrd le róluk a folyadékot és rakd őket a salátára!

Szóljon hozzá!