Fogyókúra és Diéta

Szétválasztó 90 Napos Diéta Leírása

90 napos diéta étrendje

A 90 napos diéta megváltoztatja a szervezet működését, így garantálja az általa elért testsúly megtartását. Lényege a szétválasztáson alapul. Ez azt jelenti, hogy egy nap, csak egyféle táplálék jut a gyomorba, amit így könnyebben bont le.

Mint ahogy a nevéből is adódik, a teljes fogyókúra 90 napig tart és 4 napos szakaszok váltakoznak benne: fehérje, keményítő, szénhidrát és gyümölcsnapok.
Minden nap délig csak gyümölcs fogyasztható, vagy 100 %-os, cukor hozzáadása nélküli gyümölcslé, amely után legalább 1 óra teljen el az ebéd fogyasztása előtt.

A sok gyümölcsnek és zöldségnek köszönhetően vitaminokban és rostokban gazdag táplálkozást biztosít. Veszélye gyakorlatilag nincs, sőt a magas vérnyomást is megszünteti.
Minden nap bőséges folyadékbevitel ajánlott, ez segíti a salakanyagok kiürülését, ill. másodlagos hatása, hogy eltelít.

A diéta alatt havonta egyszer víznapot kell tartani, amely mindig a gyümölcsnap után következik és a fehérje nappal folytatódik tovább. Víznapon, mint ahogy a nevében is van, csak vizet szabad inni, természetesen csak tisztított vagy ásványvíz legyen.

Amit még tudnod kell a 90 napos diétáról

A szétválasztáshoz tudnunk kell, hogy mit is takarnak a fő kategóriák:
– Fehérje: állati eredetű ételek, mint pl.: húsok, sajtok, tej, tojás.
– Keményítő: az összes zöldség, kukorica, burgonya.
– Szénhidrát: tésztafélék, cukor, aszalt gyümölcsök, csokoládé.
– Gyümölcs: ez nyilván egyértelmű, ide tartoznak a friss nyers gyümölcsök

Kérdések és Válaszok

A rizs melyik kategóriába tartozik?

Erről megoszlanak a vélemények! A 90 napos diéta a keményítők közé sorolja, bár vannak, akik szénhidrátként tekintik.

Mi a különbség a keményítő és a szénhidrát között?

A szénhidrát egyszerű, a keményítő összetett cukor.

Mi a helyzet a zöldségekkel?

Zöldség bármelyik nap ehető, mivel savas és lúgos közegben egyaránt lebomlik. A gomba is ide tartozik.

Mit nem szabad fogyasztani?

Tulajdonképpen semmiről sem kell lemondani, csupán arra kell oda figyelni, hogy mit mivel szabad, vagy nem szabad enni, éppen ezért igen változatos étrendet biztosít. Valamint tartsunk mérsékletességet.

A 90 napos diétával elérhető eredmények

Az eredmény igen látványos: magas súlyfeleslegnél 15-20 kg is lehet. Előnye, hogy a fogyás nem hirtelen, hanem lassan, fokozatosan következik be, így időt adva a szervezetnek az átálláshoz. Így a leadott kilók nem jönnek vissza egyhamar.

A 90 nap elteltével, a következő 90 napig tartani kell a délig csak gyümölcs fogyasztást, és ha ez idő alatt még 3 kilogrammtól megszabadulunk, akkor biztosak lehetünk benne, hogy a szervezetünk működése megváltozott.

Mivel életmódváltásról van szó, nem szabad megfeledkezni a testmozgásról sem!
Bármilyen egészségügyi probléma esetén mielőtt belekezdenénk, beszéljünk kezelőorvosunkkal, vagy ha a diéta során valamilyen panaszt észlelünk, nem szabad tovább folytatni, inkább kérjük szakember – pl.: dietetikus – segítségét! Hiszen a legfontosabb az EGÉSZSÉG!

Szóljon hozzá!