Fogyi Videó Tár

TRX – Edzés Egyenesen a Tengerészgyalogosoktól

Egyszerű mégis sokoldalú ez az edzésforma, mely valóban minden izomcsoportot megmozgat. A TRX-et az amerikai tengerészgyalogosok számára fejlesztették ki, azért, hogy mindenhol és minden időben tudjanak edzeni. Így első hallásra elég kemény és talán férfias sportnak tűnik, de egyre több nő  is választja edzésformájának a TRX-et.

Hogy néz ki ez a sport?

Ez csupán egy különleges heveder, melyet bárhova fel lehet akasztani és már kezdődhet is az edzés. A heveder végein elhelyezett fogantyúkat fogjuk meg vagy helyezzük bele lábainkat és kezdődhetnek is a gyakorlatok! Az edzés eleji és végi mozgás rendkívül fontos a sérülések elkerülése végett. Az egyik legjobb dolog amit a TRX nyújt, hogy nem terheli meg az ízületeidet, mivel a heveder megtart és a saját súlyoddal dolgozol. Az ilyen helyzetben végezhető gyakorlatok száma több százra rúg, így nem kell amiatt aggódnod, hogy hamar ráunsz. A videó ezekből ad egy pici ízelítőt!


Fogyókúrás mozgásnak ugyanolyan kiváló, mint állóképesség növelő sportnak. Elegendő egyszerre 25-30 percet mozogni, hiszen ez olyannyira átmozgat mindenhol, hogy felér egy több órás konditermes edzéssel. Idősek és fiatalok egyaránt végezhetik. Fejleszti az egyensúly-érzéket, felpörgeti az anyagcserét és erősít. TRX hevedert szinte bármelyik sportboltban be tudsz szerezni és így nemcsak otthon végezhetsz gyakorlatokat, de bárhová magaddal viheted saját bejáratú edzőtermedet.

Szóljon hozzá!