Egészség

Umeboshi – Japán Szilva az Emésztésért

UmeboshiAz umeboshi egy szilvafajta, amely Japánból származik. Valószínűleg nagyon kevesen vannak, akik rendszeresen fogyasztják hazánkban ezt az élelmiszert pedig létezik és azt is eláruljuk miért érdekes ez nekünk.

Ha kísérletező típusok vagyunk mindenképpen érdemes mindig új és új ízeket kipróbálni. A következő ilyen legyen az umeboshi! Ez a szilvaféle egy egész elkészítési folyamaton megy keresztül mire eljut hozzánk, de ideérve nagyon érdekes élményekben részesíti fogyasztóját. Az umeboshit szinte mindig siszó levéllel együtt érlelik ezért lesz piros a színe, de igazából az íze az ami felettébb érdekes mert egyszerre sós-édes és gyümölcsös.

Mire jó nekünk ez a gyümölcs?

A benne lévő tápanyagok felerősítik immunrendszerünket, így ellenállóbbak leszünk a betegségekkel szemben. Segít a bélműködés helyreállításában, semlegesíti az elsavasodott állapotot,megnyugtatja a beleket és a méreganyagok eltávolításához is hozzájárul, sőt a rákos betegeknek is ajánlott a fogyasztása. Csodát nem tud tenni, de mindenképpen pozitív hatású. 

Hol lehet beszerezni és hogyan fogyasztható?

Bioboltokban keresd vagy az interneten fellelhető bioszállítóknál. Ők tudnak segíteni fogyasztási tanácsokkal is, de a sült illetve pirított változattal nem nyúlhatsz mellé. Az interneten is biztosan számos receptet találsz az umeboshi elkészítésére mivel lehet belőle öntet, mártás, ital, paszta de zölségek, gabonafélék íz javítására is használják és önmagában is fogyasztható. Ha pedig eredeti recept alapján szeretnéd kipróbálni térj be egy japán étterembe!

Szóljon hozzá!