Kikapcsolódás

Virtuális szemüveg iPhone-hoz – Itt a hibátlan Bridge!

Az olcsóbb kategóriájú virtuális szemüvegek közt nem volt még egy ilyen erős, hibátlan szemüveg. Ráadásul virtuális szemüveg iPhone-hoz eleve nem is volt eddig. Most viszont itt a Bridge és mindent megváltoztat!

A virtuális szemüvegeknek eddig gyakori hibái voltak, pl:

  • A kényelmetlenség,
  • A szem gyors elfáradása
  • A rossz képernyőminőség (mivel az eszköz kinagyította a telefon képernyőjét, így még a legjobb telefonok is pixelesek lettek közelről).

A Bridge viszont mindent megváltoztat! Javítja és megoldást kínál ezekre a problémákra, hiányosságokra.

A minőségromlást egy nagy látószögű lencsével oldják meg, amit az iPhone elé kell behelyeznünk. Nem csak, hogy kényelmes (pedig ha nagy a látószög, romlik a kényelem, és ez fordítva is így van) de itt mégis megoldották a lehetetlent. Kényelmes és nagy a látószög is. Fantasztikus!

vr-szemuveg-iphone

Szabadabb már nem is lehetne!

Mivel a kiterjesztett és a virtuális valóság egyaránt megvan benne, így a fejlesztők ezt csak „kevert realitásnak” hívják. Nem csak, hogy elénk tár egy más világot, de képes helyezni azt is, ha valamihez közel megyünk a környezetünkben, így elkerülhetjük a fájdalmas pontjait a szenvedélyes VR játékunknak. – mikor beverjük a lábunkat valamibe vagy leverjük a szüleink XIX. századi vázáját.

Virtuális szemüveg iPhone-hoz… de melyikhez?

Sajnos nem működik a „nagyon régi” típusokon. Kizárólag iPhone 6/6S/7 és ennél újabb eszközökkel kompatibilis az eszköz. – és a fejlesztők szerint ez nem is fog változni. A régebbi típusok nem bírnák el ezt a teljesítményt, akadozna és szörnyű minőségű lenne az egész.

Az alapcsomag 400 dollár (~110.000 Ft) körül mozog, a fejlesztőknek szánt csomag, ami tartalmaz néhány extrát, 500 dollárra (~135.000 Ft) rúg az ára. Február óta már kapható külföldön, itthon még nem látni sem webshopokban, sem nagyobb üzletláncokban.

AR/VR technológia

Ahogy az a videón is jó látszik, képes érzékelni a körülöttünk lévő, valós dolgokat is, ezáltal nem ütközünk bele semmibe használat közben. De mi van, ha rosszul észleli vagy apróbb dolgokat nem tud felmérni?

av-vr-technologia

Beállíthatjuk saját magunk is egy virtuális szobában a saját környezetünket. Azaz, 100%-ig biztosra mehetünk, hogy ahol nálunk a szobában van valami, a Bridge tudja, hogy ott van valami. Lerakunk mondjuk egy széket vagy egy asztalt virtuálisan oda, ahol nekünk is van a székünk vagy asztalunk a valóságban, és onnantól ott tudni fogja, hogy szék vagy asztal van. Persze ezt ettől még érzékeli az eszköz folyamatosan, de így duplán megerősíthetjük, hogy ott valóban van egy tárgy, aminek nem szeretnénk nekiütközni.

Személyes véleményem a Bridge-ről

Nagyszerű, hogy már külön, iPhone-ra optimalizált VR eszköz is létezik, ráadásul alacsonyabb áron, mint egy Oculus Rift vagy egy PlayStation VR. Azonban most még olyan kevés tartalom van rá, hogy az sem biztos, hogy lesz jövője. nagyon nehezen állnak rá a stúdiók a VR tartalmak fejlesztésére vagy a jelenlegi játékaik VR támogatással való ellátására. Egyszerűen még ismeretlen a terep, senki nem mer lépni, pedig mindannyian látják a nagy lehetőségeket benne. – de akár lehet nagyon hosszú távon egy buktató is az egész VR piac. Egyelőre azt javaslom – még ha dráma mulatság is -, keressük a már jól bevált és több alkalmazással, játékkal, filmmel rendelkező eszközöket, mint a HTC Vive, Samsung Gear VR, PlayStation VR, Oculus Rift (melyet Mark Zuckerberg, a Facebook tulaja felvásárolt már a kiadás előtt).

Szóljon hozzá!